HRSKAV I SOČAN U ISTO VREME: Greške sa pečenim krompirom koje treba da izbegnete za praznike
Dok se spremamo za novogodišnju večeru, mnogi od nas se nadaju da ćemo uspeti da napravimo idealne pečene krompire za porodicu i prijatelje.
Postoji mnogo različitih metoda i lako ih je napraviti na pari, sa sirovom unutrašnjošću i mokrom spoljašnjošću, kao što napominje Daili Record.
Kako napraviti najukusniji pečeni krompir
Svi imamo svoje metode - od bacanja vreće smrznutog krompira u rernu do ekstenzivnog režima pomoću guščje masti i dvostrukog kuvanja.
Pročitajte još: PET POSNIH PREDJELA: Spremaju se lako, a ukus je fantastičan (RECEPTI)
Ali ne plašite se – sledite naš savet i mi ćemo vam obezbediti savršene zlatne krompire koje će impresionirati svoje goste.
Džef Bejker spašava dan, profesionalni kuvar otkrio je jednostavne greške koje ljudi često prave.
Ovo su ključni saveti:
Bitna je sorta - Birajte sortu krompira koja se najbolje prži ( kao primer, možete uzeti sorte Fontane, Sante, Almera, Agrija).
Smanjite ulje - Ne preterujte sa uljem. Ako ih potopite u previše ulja, izgoreće spolja, a iznutra će biti nedovoljno pečeni. Da biste izbegli takvu katastrofu, važno je da isperite krompir pre nego što ga ispečete - moj omiljeni metod je kuhanje na pari, kaž Džef.
Tajming - „Ako niste sigurni koliko dugo treba da kuvate svoje krompire, preporučio bih vam najmanje 30 minuta na 200 stepeni dok ih s vremena na vreme proveravate.
„Svako malo ih promešajte/prevrnite da povećate hrskavost. Ako i nakon 40 minuta niste sigurni, izvadite krompir i probajte ga.”
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU