POSNO JELO PUNO VITAMINA: Boranija bez zaprške, sa ukusnom kombinacijom sastojaka (RECEPT)
24. 12. 2021. 000000 09:00
Bez obzira da li postite ili jednostavno želite da povedete računa o zdravlju i zdravim navikama, ova boranija je odličan izbor za današnji ručak. Ovo je u varijanti bake Jelene iz Bakine kuhinje.
Pročitajte još: Čudo koje se može napraviti od 1 jajeta: TOČAK TORTA, kremasta poslastica (RECEPT)
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 1/2 kg boranije smrznute
- 2 krompira
- 4 čena belog luka
- paradajz
- soli i bibera
- 1 kašičica brašna
- celerov list
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu seckanog luka, seckanu papriku i šargarepu. Kad se proprži ubaciti boraniju. Dinstati sa malo vode.
Ubaciti krompir na kockice i naliti da ogrezne i kuvati. Pred kraj dodati na kocke oljušten paradajz ili pire paradajz iz flaše.
Dodati razmućeno brašno .Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list. Poklopiti. Boranija je gotova.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU