Skoro sve domaćice su POGREŠNO rendale jabuke i sir: Evo kako se pravilno drže RENDE (VIDEO)
Rendano voće, povrće ili sir su idealni za spremanje različitih jela - od slatkih do slanih. Međutim , rendanje nije bas omiljeni kulinarski posao.
Međutim, jedna domaćica objavila je video u kojem ona drži rende na malo drugačiji način, zbog čega ovaj posao obavi brže i bez nereda.
Pročitajte još: I u ovom slučaju postoji ROK TRAJANJA: Koliko dugo MESO sme da stoji u ZAMRZIVAČU?
Rende svi obično postavljaju uspravno, ali ako ih postavite na stranu, odnosno na bok, ovaj posao će ići brže.
Kada rende postavite na stranu, kačkavalj po oštricama pomerate horizontalno, a narendani sir pada na drugu stranu i tu se zadržava.
Na taj način ćete ga lakše prebaciti u odgovarajuću posudu. Osim toga, kad rende postavite uspravno, često možete zakačiti nokte, što ume biti jako neprijatno,a ako rende držite položene, prsti nisu blizu oštrom delu.
Ovaj trik možete primeniti i na jabukama, belom luku, ili nekom druom voću i povrću koje rendate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU