Pravi zimski ukus koji budi sva čula: Napravite DžEM OD BUNDEVE (RECEPT)
22. 12. 2021. 000000 18:30
Sastojci:
- 3 kg bundeve
- 1800 grama šećera
- 1 limun
- 2 vanilin šećera
Pročitajte još: MOŽE LI SE JESTI DžEM ako se na vrhu uhvatila BUĐ
Priprema:
Bundevu oprati, oguliti i očistiti od semena, tako da ostane otprilike nešto više od 2 kg čistog voća. Naseći na kockice i ređati u šerpu red šećera, red voća. Ostaviti da odstoji 2 sata.
Kuvati na srednjoj vatri i povremeno skidati penu. Na polovini kuvanja dodati sok i kolutove limuna, kao i vanilin šećer.
Džem je gotov kad se smesa na hladnom tanjiricu ne sliva, nego nabora.
Vruć džem naliti u čiste tegle, povezati i utopliti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU