Smazaćete sve iz tepsije: Mešavina sa krompirom ili GURMANLUK u POSNOJ varijanti (RECEPT/VIDEO)

11. 12. 2021. 000000 09:40

Foto: Bakina kuhinja

Kako je u toku vreme posta, u bakinoj kuhinji se danas sprema posni ručak - prava poslastica za sve gurmane.

Sastojci:

- 500 grama krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike pirinča
- začini: beli luk u granulama, mleveni biber, so, peršunov list
- ulje
- riba po izboru

Pročitajte još: NAMAZ koji ćete obožavati: Recept za najpopularniju POSNU PAŠTETU

Priprema:

Krompir iseći na listiće, kao i šargarepu, a luk iseckati na krugove. Krompiru dodati šargarepu, beli luk u granulama, so, biber i ostale začine po želji.  Dodati ulje, pa sve sastojke dorbo izmešati.

Tepsiju podmazati uljem pa staviti pola krompira, preko krompira poređati krugove luka  Staviti opran pirinač i ostatak krompira.

Preko krompira po želji može riba.

Malo još pouljiti i sipati malo vode da prekrije pirinač. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 50 minuta na 200 stepeni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU