POSNA SARMA iz bakine kuhinje: Idealna za slave pred nama (FOTO/VIDEO)
05. 12. 2021. 000000 08:40
Potrebno je:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 500 gr ribe po želji
- 1 glavica crnog luka
- pola lončića od 100 gr pirinca
- 1 glavica crnog luka
- slatka mlevena paprika
- tucana ljuta
- soli bibera
- ulje
Foto: Privatn arhiva
Priprema:
Kupus iseći na rezance ako je mnogo kiseo oprati ga u hladnoj vodi. Dodati ulja, pa dinstati kupus oko 30 min.
Dodati crvrenu mlevenu i tucanu ljutu papriku. Bibera mlevenog, lovorov list. Obariti ribu i očistiti od kostiju. Ispržiti glavicu crnog luka dodati malo crvene paprike mlevene bibera, soli pa u to staviti očišćenu ribu. Izmešati.
Oprati pirinač pa ubaciti. Beli luk očistiti i iseckati pa pola staviti u ribu, a pola u kupus. U šerpu pliću ili zemljani sud sipati pola kupusa, pa istresti ribu odozgo sipati ostatak kupusa. Poravnati. Sipati dve čaše vode.
Zapeći u rerni oko 50 min na 220 stepeni.