Najsavršenije zimske voćkice: Sočne BRESKVICE za sva čula (RECEPT/VIDEO)
Breskvice ili kruščice, zavisi u kom obliku pripremate ove kolačiće, jedni su od omiljenih zimskih "voćkica" koje obožavaju sve generacije, od dece do najstarijih.
Sastojci:
Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga
- 2 jaja
- 200 grama šećera
- 100 mililitara omekšale masti
- 1/2 praška za pecivo
- 350 grama brašna
Sastojci za punjenje kolačića:
Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san
- 6-7 kašika džema
- 3-4 kašike mlevenih oraha
- rum
Sastojci za valjanje:
- 2 šoljice mleka
- 50 grama šećera
- 50 grama kokosa
- crvena i žuta boja,
Priprema breskvica:
Umutiti dobro mast i šećer pa dodati jaja i još malo mutiti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesiti testo koje se ne lepi. Možda će trebati još malo brašna, zavisi od veličine jaja.
Staviti testo u frižider na sat vremena da bi se lakše oblikovalo. Od testa formirati kuglice i redjati u pleh obložen papirom za pečenje. Praviti razmak između jer će u toku pečenja narasti.
Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ
Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Treba da ostanu svetle odgore, a sa donje strane da porumene, pa proverite posle 10 minuta.Kada se ohladi, svaku polovinu izdubiti nožićem. Izdubljene delove izdrobiti i dodati džem, mlevene orahe i rum po ukusu.
Puniti svaku polovinu i spajati.
U jednu šoljicu mleka dodati crvenu, a u drugu šoljicu žutu boju. Umakati breskvice prvo u žutu pa u crvenu boju i ostaviti na ubrus par minuta da upije višak tečnosti. Breskvicu uvaljati u mešavinu kristal šećera i kokosa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU