Obavezan deo slava: Posni pasulj, ali na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 12. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje stiže recept za posni pasulj.

Potrebno je:

  • 500-600 gr pasulja
  • veća glavica crnog luka
  • glavica belog luka
  • lovorov list
  • 2 suve paprike
  • mlevena crvena i tucana paprika
  • biber u zrnu
  • ulje

 Priprema:

Pasulj dobro oprati i sipati malo vode da provri. Ocediti i oprati u hladnoj vodi. Naliti pasulj, pa iseckati crni luk i staviti u pasulj, dodati papriku lovorov list, biber u zrnu 1 kašiku maslinovog ulja. Pasulj kuvati dok se ne skuva, ostaviti s malo vode. Dobro ga izgnječiti, samleti ili miks štapom ga izmiksati. 

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Zdravo, slatko i posno: Napravite KEKSIĆE od heljde i cimeta (RECEPT)

U tiganj staviti ulja, seckan beli luk i kašičicu brašna po potrebi, pa kad luk dobije krem boju dodati mlevenu i tucanu papriku i odmah preliti preko pasulja, Posoliti pobiberiti mlevenim biberom i dobro izjednačiti. Razliti u činije za serviranje.

 U čist tiganj sipati malo ulja pa kad se malo ulje ugreje staviti ravnu kašičicu ml. paprike i sa tim preliti pasulj po malo u činijama. Pazite da paprika ne pocrni i ne izgori već ostane lepo crvena.  Može se služiti topao ili hladan lep je i ukusan svakako. Prijatno!