Ukusne PALAČINKE koje ne GOJE?! Moguće je, ako ih pripremate sa heljdinim brašnom (RECEPT)
Hleb od heljdinog brašna je mnogo zdraviji od uobičajnog i ne sadrži gluten pa je pogodan za osobe koje su na njega alergične. Pruža veći nivo vitamina B, magnezijum, fosfor, bogat je dijetalnim vlaknima i smanjuje holesterol.
Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga
Osim toga, heljdino brašno ima niz zdravstvenih prednosti, ali i sastojke koji su najbitniji ženama jer palačinci i proizvodi od heljdinog brašna ne goje. Zdravtvene dobrobiti heljdinog brašna sadrže se u njegovih osam esencijalnih amino kiselina, bogatstvu flavonoidima i mineralima. heljdino brašno smanjuje visok krvni pritisak i povoljno utiče na kardiovaskularno zdravlje, a pogodna je u ishrani dijabetičara, ublažava posledice zračenja i hemoterapije i preporučuje se osobama alergičnim na gluten.
Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ
Palačinke od heljdinog brašna
Sastojci:
- 1 šolja brašna od heljde
- 1 šolja integralnog brašna
- 3 šolje mleka
- 1 šolja kisele vode
- so
- šećer
- prašak za pecivo
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naimenično brašno i mleko, kiselu vodu i ostavite u frižideru na pola sata. Pre prečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, i promešajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU