Prirodna terapija za KAŠALJ: Kako da pravilno konzumirate REN u zavisnosti od TEGOBE koju imate (RECEPTI)
Koren rena koji je pomalo ljutkast sadrži važan sastojak - singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide.
Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za zdravlje, posebno kada su respiratorni problemi u pitanju.
Pročitajte još: Sok od PARADAJZA je zdrav, ali nije preporučljiv za svakoga: Ko ne sme da ga pije?
Ren može da se kupi na pijaci tokom cele godine, a u zavisnosti od problema koji imate, konzumirajte ga na sledeće načine:
Čišćenje pluća
Ukoliko želite da očistite svoja pluća, bilo da ste pušač ili nepušač, pripremite čaj od rena.
Deset grama narendanog korena rena prelijte sa dva decilitra ključale vode. Prekrijte čaj i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Tako spremljen napitak treba piti dva do tri puta dnevno u malim šoljicama.
Astma
Ako imate astmu, savetuje se da sa skuvate šolju jabukovog sirćeta i četiri kašike narednanog rena, kako biste ublažili simptome.
Kada ren razmekša tokom kuvanja u sirćetu, treba ga procediti, i dobijenoj količini rena dodati istu količinu meda. Dobijenu smesu lagano kuvati dok se zgusne, a onda ostaviti da se kaša ohladi.
Ovakva smesa od rena uzima se pomalo ujutru i uveče.
Kašalj i teško disanje
Ukoliko vas muči kašalj, ili teško dišete, napravite smesu od jedne kašičice sveže narendanog rena pomešanog sa jednom kašičicom meda.
Ovu mešavinu uzimajte svako jutro na prazan želudac, u narednih mesec dana.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU