Gde grešimo kada spremamo PEČURKE? Da li ih i vi ovako kuvate?
Prilikom pripreme za prženje mnogi od nas prave isu grešku - operu pečurke. Zašto to ipak ne bi trebalo da radimo?
Ako ste primetili da su na kraju pripreme pečurke kašaste to je zbog viška vode. Fukncionišu kao sunđer, kada ih operemo upiće vodu, koju će kasnije, prilikom prženja da ispuste, što će znatno da utiče na kvalitet pripreme. Tada ćemo teško da ih učinimo aromatičnim i hrskavim.
Pročitajte još: ČETIRI SAVETA profesionalnih kuvara: Da li čekate da se rerna zagreje pre pečenja?
Od vode ih definitivno treba držati daleko, tako da je rešenje jednostavno. Većina pečuraka koje jedemo gaji se u zatvorenim faramama i sterilnim uslovima, a ne u divljini, pa zbog toga pranje nije neophodno.
Dovoljno je da samo očetkate ostatke zemlje i malo isečete stabiljku. Dakle, možemo da ih četkamo, brišemo i ljuštimo, ali ne i da peremo.