Čizkejk sa slanom karamelom, BEZ PEČENJA, jedan je od najboljih kolača koje ćete ikada probati! (RECEPT)

17. 11. 2021. 000000 11:20

Foto: Shutterstock

Komplementarna kombinacija slatkog i slanog je idealna kombinacija u kojoj će svako uživati.

Recept za čizkejk sa karamelom

Sastojci:

  • 2/3 šolje slanog karamel sosa
  • 250g keksa ili krekera
  • 110 g putera
  • 400 ml šlaga 
  • 250g krem sira
  • 40 g šećera u prahu 
  • morska so za ukrašavanje

Pročitajte još: KOCKICE OD ĐUMBIRA: Sočni i mirisni, kolači koji će začiniti svaku trpezu

Priprema: 

Zdrobite keks pomoću procesora za hranu ili kese i teškog predmeta poput oklagije. Stavite mrvice u malu posudu za mešanje.

Otopite puter u mikrotalasnoj pećnici ili koristeći malu šerpu na vrhu šporeta. Prelijte otopljeni puter preko mrvica i drvenom kašikom ili gumenom lopaticom sjedinite sastojke.

Trebalo bi da izgleda kao mokri pesak. Sipajte mrvice u obložen pleh za tortu. Koristite poleđinu kašike da ga sabijete u ravnomeran sloj. Stavite kalup za tortu u frižider da se podloga stegne dok pravimo fil za tortu.

U posudu za mešanje srednje veličine sipajte gustu pavlaku za šlag. Ručnim mikserom umutite kremu dok ne postanu mekani vrhovi. Ostavite posudu na stranu.

U veću posudu za mešanje dodajte krem sir, šećer u prahu i ⅓ šolje slanog karamel sosa. Ručnim mikserom sjedinite sastojke dok ne budu glatki. Sipajte šlag u činiju sa smesom za čizkejk i preklopite sastojke dok se dobro ne sjedine.

Izvadite kalup za tortu iz frižidera, a podlogu prelijte filom za tortu. Koristite lopaticu da zagladite vrh kolača od sira i vratite ga u frižider na najmanje 6 sati ili preko noći da se stegne.

Nakon 6 sati izvadite tortu od sira iz frižidera i izvadite je iz kalupa za torte (pomoću kalupa za torte sa oprugom, ovaj zadatak je mnogo lakši). Prelijte preko ⅓ šolje slanog karamel sosa i rasporedite ga do ivica pomoću špatule. Pospite ljuskavu morsku so oko ivice kolača od sira i vratite u frižider na najmanje 2 sata ili dok ne budete spremni da poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU