NAPRAVITE RUČAK ZA 200 DINARA: Ko kaže da ne može sa mesom? Ukusna kari piletina će vas oduševiti! (FOTO)
Kada dođe kraj meseca, većina nije više u prilici da ruča u restoranu, naručuje hranu ili kupuje gotove obroke. Da štednja ne mora da ide na uštrb kvaliteta, dokazuje i recept pred vama. Ukusna piletina koja će vas zasititi je odlična ideja za ručak.
Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)
Recept za ljutu kari piletinu
Cena po porciji: oko 140 dinara
Ukoliko želite da ovo jelo bude malo laganije, umesto pavlake za kuvanje možete staviti i grčki jogurt. A ako ne želite da bude ljuto, umesto čilija stavite samo crvenu mlevenu papriku. Prolećna varijanta bi bila sa mladim lukom umesto praziluka.
Sastojci za 2 porcije:
- 1 veći pileći file
- 1 veći komad praziluka i tamno zeleni deo
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika karija
- 1 kašičica ljutog čili praha
- so, biber, ulje
Priprema:
Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće.
Na malo ulja propržite praziluk par minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo.
Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati još malo začina ako želite da bude pikantno.
Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU