U DANSKU DIJETU se kunu sve žene koje su je probale! Evo kako za 13 dana izgubiti čak 15 KILOGRAMA

14. 11. 2021. 000000 19:00

Foto: Shutterstock

Danska dijeta predstavlja vrlo strog i rigorozan plan ishrane, jer zahteva posebnu doslednost i disciplinu. Ukoliko je ispoštujete svega 13 dana, rezultati sigurno neće izostati, a ova dijeta idealna je za uklanjanje masnoće.

Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)

Pravila danske dijete

Danska dijeta se ne drži duže od 13 dana, ni manje ni više. Dijetu možete ponoviti tek nakon 3 meseca ponovo. Ako ste do kraja izdržali celu dijetu do kraja ne bi trebalo da je ponavljate sledeće 2 godine.

Pročitajte još: PENELOPE KRUZ se ovako šeta NJujorkom: Pitali ste se kako se nose pantalone koje je glumica savršeno uklopila

Kada ste gladni pijte vodu, najmanje 2 litra vode. Strogo je zabranjena konzumacija alkohola i gaziranih pića. Kafu možete zameniti čajem. Moguće je promeniti redosled ručka i večere, ali ne može se menjati redosled dana. Jedu se 3 obroka dnevno i bez užine i bilo kakvih grickalica i slatkiša.

Pročitajte još: Udaću se jedino za vojvodu Marka Miljanova: Kako se Stefanija zaljubila u duplo starijeg udovca i zaprosila ga

Da ne bi narušili zdravlje neophodno je svakodnevno uzimati neku vrstu vitaminskih dodataka. Nakon završetka dijete, unos kalorija treba postepeno povećavati kako bi se izbegao neželjeni kalorijski šok i debljanje.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Jelovnik prema danskoj dijeti

Prvi dan

Doručak: šoljica crne kafe i jedna kocka šećera.

Ručak: kuvani spanać uz dva tvrdo kuvana jaja i jedan paradajz.

Večera: veći mesni odrezak (od 200-230 grama) uz zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunom.

Drugi dan

Doručak: isto kao i prethodnog dana.

Ručak: pileća šunka (1 kriška) i 2 decilitra jogurta.

Večera: veći mesni odrezak, isto kao i prethodni dan.

Treći dan

Doručak: kafa i kocka šećera i komad tosta.

Ručak: 2 komada tvrdo kuvanih jaja, jedan komad šunke i zelena salata

Večera: jedan kuvan srednji celer, paradajz i neko voće po izboru

Četvrti dan

Doručak: isto kao treći dan.

Ručak: litar sveže ceđenog soka i 2 decilitra jogurta.

Večera: jedna izrendana šargarepa, kuvano jaje i 25 grama mladog sira

Peti dan

Doručak: jedna veća izrendana šargarepa i prelivena limunovim sokom.

Ručak: kuvana riba do 230 grama prelivena limunovim sokom i s malom količinom maslaca.

Večera: veći mesni odrezak, kuvani celer i zelena salata.

Šesti dan

Doručak: crna kafa, šećer u kocki i komad tosta.

Ručak: jedna veća izrendana šargarepa i dva kuvana jaja.

Večera: pola pileta pečenog na ražnju bez kožice i salata.

Sedmi dan

Doručak: biljni čaj bez šećera.

Ručak: preskače se, znači bez ručka.

Večera: jedan janjeći kotlet na žaru i sezonsko voće.

Osmi dan

Doručak: kafa sa šećerom i tost.

Ručak: kriška šunke, dva tvrdo kuvana jaja i salata.

Večera: jedan kuvani celer, paradajz i jedna voćka.

Deveti dan

Doručak: šoljica crne kafe i šećer u kocki.

Ručak: veća kriška pileće šunke i 2 decilitra jogurta.

Večera: veći komad mesa, salata i voćka po izboru.

Deseti dan

Doručak: tost, kafa i kocka šećera.

Ručak: ddva komada kuvanih jaja, jedna kriška šunke i salata.

Večera: kuvani celer, paradajz i voće po izboru.

Jedanaesti dan

Doručak: crna kafa, šećer u kocki, tost.

Ručak: litar sveže ceđenog soka i 2 decilitra jogurta.

Večera: tvrdo kuvano jaje, izrendana šargarepa i mladi sir 25 grama.

Dvanaesti dan

Doručak: veća izrendana šargarepa prelivena limunovim sokom.

Ručak: komad do 230 grama kuvane ribe prelivena limunovim sokom i malo maslaca.

Večera: komad mesa, kuvani celer i zelena salata.

Trinaesti dan

Doručak: tost, kafa, šećer.

Ručak: 2 komada kuvanih jaja i veća izrendana šargarepa.

Večera: pola pileta pečenog na žaru sa skinutom kožicom i salata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU