FONDU SA DIMLJENIM SIROM: Najbolje predjelo koje možete da zamislite! (RECEPT)
Kada budete probali kremasti fondu sa dimljenim gauda sirom, više vam ništa neće biti važno, ni gužva u saobraćaju, ni džangrizavi šef, sve je naprosto - savršeno!
Pročitajte još: JEDAN TIGANJ: Piletina sa brusnicom i ruzmarinom (RECEPT)
Recept za fondu sa dimljenim sirom
Sastojci:
Dimljeni fondu gauda
- 2 šolje guste pavlake
- 3 šolje iseckane dimljene gaude
- 1 šolja iseckane gaude
- 1/4 kašičice crnog bibera
Kocke tostiranog hleba
- 1/2 vekne francuskog hleba
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli od belog luka
Uputstva
Dimljeni fondu gauda
Stavite gustu pavlaku da ključa na srednjoj vatri. Polako umutite malo po malo iseckani sir (oko 1/4 šolje). Mešajte dok se potpuno ne otopi pre dodavanja još. Kada dodate sav sir, umešajte crni biber.
Kocke tostiranog hleba
Francuski hleb isecite na kockice i rasporedite na pleh. Prelijte sa jednom kašikom maslinovog ulja i pospite sa 1/4 kašičice soli i belog luka. Promešajte i ponovite sa preostalim maslinovim uljem i solju od belog luka.
Pecite na 200 stepeni C, 3-5 minuta. Nakon 2 minuta promešajte kockice hleba.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU