TAJNA NAJUKUSNIJEG PILAVA: Prija stomaku, a poseban sastojak mu daje savršen ukus (RECEPT)
Jelo koje poznaju sve kulture na svetu, ne bez razloga. Ukusan i zdrav, prijaće stomaku u hladnim danima koji dolaze.
Pročitajte još: KRALJEVSKA PLJESKAVICA: Pravi se od DVA sastojka koja svi vole! (RECEPT)
Recept za pilav
Sastojci:
- 1/2 komada pileta
- 250 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 60 g maslaca
- 400 ml pilećeg bujona
- 2 komada paradajza
- 1 komad šargarepe
- 60 g, istucanih oraha
- 1 kašičica majčine dušice
- biber - po ukusu
- so - po ukusu
Postupak:
Skuvamo pile u oko 600 ml vode. Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.
Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.
Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepu isečenu na srednje kocke u tiganju sa maslacem.
Dodajemo so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržimo pet minuta. Prelivamo toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isečenim paradajzom i orasima i kuvamo dok voda od paradajza ne ispari.
Dodajemo skuvani pirinač, promešamo i sklanjamo sa ringle.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU