Baka iz zove KROFNE KIFLICE: Meke i pufnaste, savršene za slani doručak (RECEPT/VIDEO)

02. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Kiflice za doručak su uvek dobra ideja, pogotovo kada možete da ih napravite dan ranije. Kiflice iz Bakine kuhinje su meke i ukusne i narednog dana, tako da sigurno spadaju u ovu kategoriju.

Pročitajte još: KRALJEVSKA PLJESKAVICA: Pravi se od DVA sastojka koja svi vole! (RECEPT)

Recept za kiflice

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 550-600 gr brašna
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 jaja
  • 30 ml ulja maslinovog
  • 60 gr maslaca
  • 160 gr sira

Priprema:

U malo mleka mlakog rastzmrviti kvasac pa dodati kaščicu šećera i ostaviti da nadođe. U činiju sipati ostatak mlakog mleka dodati kvasac, 1 jaje , ulje, brašno so pa zamesiti glatko mekše testo.

Testo podeliti na 4 loptice. Dvaku kopticu razviti u krug i premazati maslacom pa je prekriti drugom pa je premazati,, pa trećom premazati i četvrtom koju ne mažemo.

Pokriti 10 mi. Razviti što tanje i iseći na 12 trouglova . Premazati  svaki trougao maslacom staviti fil od sira u koji ste stavili belance  i uviti kiflice. 

Pokriti da odmori 15 min pa premazati žumancetim i posuti susamom .Peči na 180 stepeni C oko 35 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU