Jednostavan kolač koji će sačuvati SVEŽINU tokom cele radne nedelje: ČUPAVCI sa nutelom i kokosom (RECEPT/FOTO)

31. 10. 2021. 000000 18:20

Foto: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica

Nedeljno veče savršeno je za zajedničke aktivnosti sa ukućanima. Naš predlog je da ovo nedeljno popodne provedete u pripremi jednostavnih kolača, koji će svežinu sačuvati tokom cele radne nedelje, a vi ćete uvek imati pozitivan odgovor na pitanje ukućana da li imate nešto slatko u kući

Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?

Sastojci za pripremu kore kolača:

  • 180 grama putera ili margarina
  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 4 belanceta
  • 50 grama šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 4 žumanceta
  • 50 grama šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika ruma ko voli
  • 100 mililitara mleka
  • 200 gr mlevenog plazma keksa

Sastojci za pripremu fila:

Pročitajte još: Mame i bake OTKRIVAJU: Ovo su tri kardinalne greške prilikom kuvanja

  • 200 grama putera ili margarina
  • 3 šoljice mleka (male šoljice za crnu kafu)
  • 300 grama šećera kristal
  • 4 kašike kakaoa

Ostali sastojci:

  • 200 grama kokosa za valjanje kolača
  • 3-4 kašike nutele ili nekog drugog krema

Pročitajte još: TO JE ONA! Ovako je Megan Markl izgledala sa crvenkasto smeđom kosom (FOTO)

Uputstvo za pripremu čupavaca:

Čkoladu i puter otopiti u mikrotalasnoj ili na pari. Kada se otopi, izmešati dobro da se dobije ujednačena smesa. Ostaviti sa strane, dok spremite ostale sastojke.

Posebno umutiti belanca sa šećerom i limunovim sokom, u čvrst sneg. Takođe ostaviti sa strane.
Žumanca i šećer mutiti da se dobije gusta, svetla smesa. Dodati vanilu i rum, nastaviti sa miksanjem, pa dodavati otopljenu čokoladu i puter. Kada se smesa dobro umuti, postepeno dodavati mleko, malo po malo, sve vreme miksajući.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Dodati mleveni keks, pa kada se smesa izjednači isključiti mikser. Na kraju dodati umućena belanca i polako, ručno izmešati smesu, dok se sastojci ne sjedine. Smesu izručiti u pleh, dimenzija 20 x 30 centimetara, obložen papirom za pečenje. Koru peći pola sata, na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se potpuno ohladi.

Pročitajte još: Šta STIL vaše kuhinje govori o LIČNOSTI? (FOTO)

Kada se kora ohladila, prevrnuti je na plato i iseći na kocke 2×2 centimetara ili veće ako vam se više sviđa. Sada svaku kocku preseći na pola, jednu polovinu premazati nutelom, pa poklopiti drugom polovinom. Ako vam je lakše, možete koru, dok je cela, preseći na pola, nafilovati nutelom i poklopiti. Ali, ako se odlučite na ovaj korak, budite pažljivi, jer je biskvit nežan.

Pročitajte još: Boja kose mnogo govori o TEMPERAMENTU: Šta znači ako imate plavu, crnu ili crvenu kosu, a šta ako često menjate boju?

Nafilovane kockice ostaviti u frižider na sat vremena. Za to vreme spremiti fil. Sve sastojke staviti u šerpicu i pustiti da provri uz mešanje. Čim provri, fil je gotov i skloniti ga sa strane, da se samo malo prohladi. Nafilovane i ohlađene kockice potapati u fil, valjati u kokos, sa svih strana i ređati na tacnu za kolače.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU