Ništa se ne BACA: Kandirana kora od POMORANDžE idealna za grickanje ili kao dodatak kolačima (RECEPT)
Kandirano voće, u ovom slučaju citrusno, možete koristiti i kao grickalice ili kao tajni sastojak kolačima, koji će im dati savršen ukus jeseni.
Idealnih mera nema - koliko želite kandiranog voća, toliko i pravite. Za manje porcije preporučuje se kora od dve do tri voćke.
Sastojci:
- kora od pomorandže (a može i od limuna)
- šećer
- soda bikarbona
- voda
Pročitajte još: ZIMNICA koja ima ukus LETA: Ovo je RECEPT za slatko od LIMUNA i POMORANDžE
Priprema:
Iseckajte koru po želji - na sitne kockice ili na štapiće i potopite je u rastvoru vode i sode (na 1 litar vode dodaje se pola kašičice sode bikarbone). Potom u dublju šerpu sipajte vodu, dodajte kore i kuvajte dok ne provri. Kad voda provri, kuvajte još desetak minuta na laganoj vatri.
Kako bi gorčina izašla iz gore, potrebno je da koru kuvate u tri vode, odnosno ponovite postupak kuvanja tri puta.
Kad treći put provri voda, iscedite je, i nalijte malo nove, samo da prekrije koru, i dodajte 100 grama šećera. Kuvajte kore i šećer na tihoj vatri, dok ne dobijete sirup. Sirup iscedite, a komadiće kore ostavite da se osuše. Po đelji ih uvaljajte u šećer.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU