OTVARA APETIT: Kremasta piletina U SOSU od spanaća i parmezana (RECEPT)
Nema ničeg boljeg od piletine u kombinaciji sa kremastim sosom. Ovaj put je izbor pao na sos od spanaća i parmezana.
Pročitajte još: Uz goveđe meso i supu, najbolje ide SOS OD VIŠANJA, kiseo i sladak tačno koliko treba! (RECEPT)
Recept za piletinu u sosu
Sastojci:
- 2 parčeta pilećih prsa
- 3 kašike putera; podeljeno
- So i biber ;
- 1 kašičica origana
- 1 srednji luk; mleveno
- 4 čena belog luka; mleveno
- 1 mala tegla sušenog paradajza; oceđena od ulja i iseckana
- 1/2 šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje guste pavlake
- 1/3 šolje rendanog parmezana
- 1 šolja spanaća (ili više ako želite)
Priprema:
1. Temeljno začinite pileća prsa solju, biberom i 1/2 kašičice origana sa obe strane.
2. U velikom tiganju istopite 2 kašike putera sa malo ulja iz sušenog paradajza na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća prsa i kuvajte oko 4 minuta sa svake strane dok ne porumene. Kada su gotove i više nisu ružičaste, prenesite pečena pileća prsa na tanjir i ostavite sa strane.
3. Da biste napravili kremasti sos od parmezana i spanaća, dodajte preostalu kašiku putera u isti tiganj. Ispržite crni luk, beli luk, 1/2 kašičice origana i sušeni paradajz. Polako dodajte pileću čorbu, gustu pavlaku i parmezan i mešajte dok ne postane glatko. Podesite začin solju i biberom.
4. U smesu dodajte spanać i nastavite da kuvate dok ne uvene. Dodajte pileća prsa nazad u tiganj i ponovo zagrejte 2-3 minuta. Poslužite odmah, ukrašeno svežim seckanim peršunom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU