Vreme je za ZIMNICU: Pikantne papričice sa sirom po TRADICIONALNOM RECEPTU
Ponuda paprika na pijacama postala je neodoljiva, a vreme je kada se u svakoj kući priprema zimnica, makar i u malim količinama. Ukoliko nemate potrebe za velikim količinama zimsnice, donosimo vam recept za nekoliko tegli pikantnih papričica sa sirom koji ukusom ostavlja bez teksta, ali i izgledom u teglicama...
Sastojci za pripremu pikantnih papričica:
- 1 kilogramljutih okruglih, crvenih papričica
- 2 veće kriške punomasnog sira
- 10 zrna bibera
- listići sveže mirođije
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- listići bosiljka
- ulje
Sastojci za presolac:
- 1 litar vode
- 1 decilitar sirćeta 9%
- 50 grama soli
- 50 grama šećera
Priprema papričica sa sirom:
Papričice očistiti od drškica i semena, oprati i dobro ocediti. LJute su pa koristiti rukavice. Staviti da provri 1 litar vode, 50 grama soli, 50 grama šećera. Na kraju dodati 1 decilitar sirćeta i ostaviti da se ohladi.
Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)
Očišćene papričice preliti sa hladnim presolcem i da tako odstoje celu noć, papričice treba da su potopljene u presolac.
Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)
Sir isitniti dodati po želji seckane sveže mirodjije, origano, ruzmarin. Paprike ocediti od presolca, malom kašičicom puniti sa sirom, ređati u tegle, izmedju paprika staviti par zrna bibera i par listića bosiljka.
Napunjene teglice naliti sa maslinovim ili suncokretovim uljem. Zatvoriti teglice i pasterizovati u vodi od kad proključa 15 minuta i ostaviti da se ohladi tako u vodi.
Prilikom pasterizacije će se tečnost u tegli zamutiti ali posle par dana će se izbistriti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU