Savršene grickalice za subotnje veče: KORNETI od lisnatog testa
Ove domaće grickalice su ovo savršeno predjelo ili glavni večernji obrok. Za njihovu pripremu potrebno vam jesat vremena zasa sve pečenjem i hlađenjem. Punjenje može biti baš ovako, kao u receptu ili sa ruskom salatom ili kako vi već želite.
Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA
Sastojci za pripremu:
- 250 grama odmrznutog lisnatog testa
- 1 jaje pomešano sa malo mleka
- susam za posipanje
- 50 grama suve pečenice
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- nekoliko kiselih krastavčića
- 100 grama krem sira
- 1 kisela pavlaka
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- so i biber, po ukusu
- svež peršun
Priprema slanih korneta:
Rernu zagrejte na 220 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Ukoliko nemate fišeke, napravite ih od aluminijumske folije prema uputstvu koje ćete pronaći u video zapisu. Testo izvadite iz kese i na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite oklagijom na pravougaonik debljine 5 mm. Isecite trakice debljine 1 centimetar. Urolajte testo oko fišeka od najužeg dela ka najširem. Na kraju pritisnite testo da se zalepi kako se ne bi odvijalo tokom pečenja. Pomoći će i ako taj deo stavite na dole kada stavljate na pleh.
Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)
Premažite jajetom koje ste razmutili sa malo mleka i pospite susamom. Pecite 15-ak minuta u zagrejanoj rerni ili dok ne porumene.Ostavite da se prohlade a onda uklonite fišeke i ohladite testo u potpunosti. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete suvu pečenicu sitno iseckati, jaja i krastavčiće izrendati pa sve pomešati sa preostalim sastojcima.
Stavite fil u dresir kesu pa nafilujte ohlađene kornete. U svaki stavite po grančicu peršuna...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU