Da li ste spremali PEČENE KROFNE? Probajte novi recept za mnogima omiljenu poslasticu (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 10. 2021. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje stižu zanimljive krofne.

Potrebno je:

  • 600 gr brašna
  • 350 ml.  mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 kašika ulja 
  • malo korice limuna

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati šećer, mleko, koricu limuna, brašno so  i zamesiti glatko testo.

Foto: privatna arhiva

Ostaviti da testo poraste oko 30 min. na sobnoj temperaturi..Razviti testo 1 cm. i vaditi čašom ili kalupom za krofne male krofnice. Izvaditi na manjim kalupom, krofne koje ste isekli, pa krugove staviti na cele krofnice.

Pročitajte još: Za sve ljubitelje bukovače: Jelo bogato vitaminima! (VIDEO)

U sredunu staviti po želji slatki ili slani nadev. Ja sam stavila po smokvu iz tegle (kuvano slatko od smokava). Može staviti po želji džem, sir, krem i itd.

Foto: privatna arhiva

Pokriti da malo odmore pa ih premazati žumancetom u koji ste stavili 1 kašiku mleka i ulja.