Za sve ljubitelje bukovače: Jelo bogato vitaminima! (VIDEO)

21. 10. 2021. 000000 09:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Bukovača je vrsta gljiva je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Snižava holesterol  i jača imunitet. Iz Bakine kuhinje stiže recept koji će vas oduševiti.

Pročitajte još: Ukus jeseni: Sočna pita od BUNDEVE koja budi sva čula (RECEPT)

 

Potrebno je:

250 gr bukovača

1/2 praziluk

1 veća paprika sveža

2 čena belog luka

peršunov list

so..biber..maslinovo ulje
 

Priprema:

Na ulju propržiti na kolutove praziluk ne mora sitno i  propržiti. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti a onda na kocke papriku. Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost.  Ako pečurka nije mekana dodati malo vode pa je dinstati da omekne i ispari tečnost.  Na kraju ubaciti so..biber , seckan beli luk i peršunov list.  Naše pečurke su gotove. Meso im nje ravno.  Uživajte u svakom zalogaju...Prijatno!

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU