DORUČAK ZA PAMĆENJE: Šuškavi trouglići sa kiselim kupusom i prazilukom (RECEPT/VIDEO)
Iz Bakine kuhinje stiže recept za neobične trougliće sa prženim kupusom, nešto što se jednostavno pravi, a ima fantastičan ukus. Obavezno probajte, ako niste do sad.
Pročitajte još: PILETINA SA KROMPIROM: Prelivena sa dva TAJNA ZAČINA daje savršen ukus! (RECEPT)
Potrebno je:
- Prženi kupus
- 1/2 praziluka
- tanke gotove kore
- lisela voda ili 1 kašičica praška pecivo
- ulje
Priprema:
Kupus iseći kao ribanac a praziluk sitno. Na ulju sve propržiti, Dodati bibera. U činiju sipati vodu kiselu i ulje, ako nemate kiselu vodu, mlaku vodu i 1 kašičicu praška za pecivo i 2 kašike ulja koje u toku mazanja treba dodavati po malo.
Četkicom premazati prvu koru pa preko nje dodati drugu koru pa iseći na četiri trake.
U dnu svake trake staviti kašiku kupusa i uviti u trougao kao što je prikazano u Videu.Ređati u podmazan pleh.
Svaki trouglič premazati vodom i uljem, posuti susamo i peći na 200 stepeni C oko 35-40 min. Suškavi tope se u ustima.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU