Ručak prema bakinom receptu: Meso iz kese za pečenje u ukusnoj marinadi (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

17. 10. 2021. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje  stiže nam odlična ideja za pripremu mesa u kesi. Spremite marinadu u kojoj će svako mesto da bude jako ukusno.

Potrebno je:

  • meso piletina ili svinjetina

Za premazivanje

  • so. začini za piletinu 
  • ulje nekoliko kašika
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soja sosa
  • 4 čena izdrobljenog belog luka
  • malo origana
  • čili
  • malo bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Sve sastojke izmešati, pa premazati meso i poređati u kesu. Kao prilog možete u ostatak marinade naseći krompir, šargarepu i crvenu svežu papriku. 

Ja sam dodala i par kolutova domaće dimljene kobasice. Sve izmešati i rasporediti u sredinu kese, Saviti otvor mogu se vezati i  izbušiti je da izlazi para.

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Za doručak ili večeru: Danas spremamo rolat sa ajvarom i spanaćem (FOTO/VIDEO)

Kesu staviti na rešetku koja stoji u plehu .Peći na 240 stepeni C oko 50 min, pa izvaditi otvoriti kesu ili je odozdo malo izbušiti da se ocedi u pleh višak tečnosti.

Vratiti u rernu i peći još dok sve ne porumeni. Služiti toplo. Uživajte!