PILETINA SA KROMPIROM: Prelivena sa dva TAJNA ZAČINA daje savršen ukus! (RECEPT)

15. 10. 2021. 000000 15:30

Foto: Deposit

Predlog za ukusan ručak sa kombinacijom piletine i krompira. Začini za preliv su posebna priča i jelu daju neodoljiv šmek.

Pročitajte još: PRAVO OSVEŽENJE: Četiri najukusnije ZIMSKE SALATE, od sezonskog povrća (RECEPTI)

Recept za piletinu sa krompirom

Sastojci:

  • 3 parčeta pilećih grudi
  • 1 luk
  • 4 krompira
  • so, biber, aleva paprika
  • maslinovo ulje
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jaja
  • 120 grama kačkavalja
  • 1 kašičica provansalskog začina, 1 kašičica karija
  • 1 paradajz 

Priprema: 

U tiganj ili manju tapsiju, sipajte maslinovo ulje, potom dodajte naseckan luk, zatim krompir nasečen na kolutove. Posolite i pobiberite.

Pileće meso naseckajte na kockice i posolite, pobiberite i stavite malo aleve paprike. Promešajte meso rukama, da dobro upije začine, a potom stavite preko krompira.

U odvojenoj posudi stavite 2 jaja, pavlaku za kuvanje, malo soli, provansalskog začina i karija i umutite viljuškom, a potom prelijte preko jela.

Prekrijte sve aluminijumskom folijom. Stavite da se peče u rerni 40 minuta, na 200 stepeni.

Izvadite i dodajte preko narendan kačkavalj i paradajz isečen na kolutove, pa vratite u rernu na još 10 minuta (180 stepeni).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK