Tri greške pravimo kada spremamo zimnicu: Izbegnite ih na vreme
Postoje greške koje većina pravi prilikom pravljenja zimice, a možete lako da ih sprečite.
Ne sterilišete tegle pravilno
Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle ne budu 100 odsto čiste, vaš trud može biti uzaludan.
Prvo tegle dobro operite deterdžentom za sudove, a kad se kratko ocede, prebrišite ih pamučnom krpom. Potom, zagrejete rernu na maksimalno 100 stepeni, poređate tegle u pleh tako da im otvor bude okrenut nadole, i grejte ih maksimalno 20 minuta.
Pročitajte još: Zašto je kuvanje odlična aktivnost za zdravlje našeg mozga
Upotrebljavate prezrelo ili oštećeno povrće ili voće
Važno je da plodove koje birate za zimnicu budu čvrsti i bez oštećenja, kako bi zimica potrajala. Važno je da namirnice perete i seckate neposredno pre nego što počnete da pravite zimnicu.
Ne zatvarate tegle pravilno
Deo ispita na kom većina domaćica padne - dobro zatvaranje tegli i sterilizacija poklopca. Važno je da ovaj korak ne zaboravite. Metalne poklopce za teglu sterilisaćete najbolje ako ih ostavite da se kuvaju u ključaloj vodi.
Dobar način za zatvaranje boca s kuvanim paradajzom ili voćnim sokom je pomoću novinskog papira i belanceta. Komade novinskog papira umočite u umućeno belance, spojite po dva i njima obložite vrh flaša. Belance će se osušiti i biće hermetički zatvorene.