Najbolji JESENJI RUČAK: Sos od pečuraka (RECEPT)

01. 10. 2021. 000000 12:25

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 1 kg šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice kima
  • 2 kašičice origana
  • 50 g putera
  • 100 ml suvog belog vina
  • so, biber
  • peršun

Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)

Priprema:

Na srednjoj temperaturi u tiganju zagrejte puter, pa dodajte izgnječen beli luk, šampinjone iseckane na deblje listiće, origano i kim. Posolite i pobiberite po ukusu. Neka se sve dinsta otprilike 15 minuta, pa ulijte vino. Ostavite da se još dinsta, dok vino ne ispari. Gotov prilog od pečuraka pre služenja pospite seckanim svežim ili suvim peršunom.