Ručak koji se lepi za prste: Bataci sa ruzmarinom (RECEPT)
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatacima
- 200 ml belog vina
- 1/2 čaše vode
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- ulje za prženje
- so, biber
Pročitajte još: Probajte recept naših baka: Umesite HLEB sa koprivom (RECEPT)
Priprema:
Piletinu očistite, operite, posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju u šerpi propržite je sa obe strane. Kad fino porumeni, dodajte ruzmarin da se i on malo proprži sa mesom, pa ulijte vino i vodu, smanjite temperaturu, poklopite dopola i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Povremeno proveravajte da li je meso meko. Ako je potrebno, ulijte još malo vode i ostavite da se krčka. U neko doba okrenite meso na drugu stranu, još krčkajte.
Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)
Kada vino ispari, sklonite šerpu sa ringle. Meso će se lepiti za prste i neodoljivo će mirisati. Služite ga uz pirinač ili sezonsko povrće.