Kada čujete zbog čega su sve KRUŠKE dobre, poželećete da ih jedete SVAKOG DANA
Za razliku od ostalog voća, iako je lako dostupna, kruška nije toliko popularna u ishrani. Međutim, ovo voće je i te kako zdravo, i trebalo bi češće da se nalazi u svakodnevnoj ishrani.
Kruška je odlična namirnica za pankreas i jetru. Ona pospešuje čišćenje jetre i može da spreči cirozu.
Pročitajte još: Vreme je za SMOKVE: Ova SLATKA voćka nema puno KALORIJA, a njen sok koristi se za skidanje BRADAVICA
Kruška je interesantna i za istraživanje, a prema studiji američkih naučnika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Nutrition and Food Science", otkriveno je da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.
"Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2", navodi se u pomenutom istraživanju.
Kruške su bogate vitaminima, mineralima, flavonoidima i antioksidansima, koji štite organizam od starenja i brojnih zdravstvenih problema.
Kruška je i odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona ubrzava metabolizam, a istovremeno produžuje osjećaj sitosti i smanjuje želju za grickalicama.
Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera, dok je kora kruške bogata vlaknima koja snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU