Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)
Potrebno je za puslice:
- 3 belanca
- 190 g šećera
- prstohvat soli
Za karamel krem:
- 3 žumanca
- 250 ml mleka
- 75 g šećera
- 20 g pudinga sa ukusom karamele
- kašičica mleka u prahu
Za šlag krem:
- 200 g slatke pavlake za šlag
- boja za kolače crvena i plava
Za dekoraciju:
- 100 g svežeg voća (maline i kupine)
- 50 g orašastih plodova za posipanje
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Umutite belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodajte šećer (pomalo iz više puta). Mutite dok se šećer ne rastopi. Nanesite masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek-papirom. Sušite sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostavite u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.
U žumanca sipajte malo hladnog mleka, dodajte karamel puding i umutite. Ostatak mleka i šećer zagrejte. Malo vrućeg mleka sipajte preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratite na vatru da se skuva i neprestano mešajte. Dodajte kašičicu mleka u prahu i malo oraha.
Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)
Umutite slatku pavlaku i odvojite na tri dela. Dva dela obojite prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze šlag i plava i crvena za ljubičasti). Na ohlađene puslice nanesite umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređajte maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem. Ukrasite orašastim plodovima.