Tri dana DETOKSIKACIJE nakon vikend uživanja u OBILNIM OBROCIMA (JELOVNIK)

26. 09. 2021. 000000 21:00

Foto: Depositphotos

Koliko puta ste sebi obećavali da ćete od ponedeljka povesti računa o isharani? Upravo taj ponedeljak dolazi sutra, a umesto dugih i napornih dijeta, savetujemo vam da krenete sa trodnevnim detoks programom koji će izbaciti toksie iz tela koji su se nakupljali u prethodnom vremenu, a dodatno podstaknuti vikednom kada uživamo u porodičnim ručkovima i slatkišima...

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Trodnevni jelovnik za detoksikaciju

Prvi dan

Doručak: Ovsena kaša sa bademovim mlekom, čia semenkama, čia protein i 4 do 5 svežih jagoda ili šaka nekog drugog sezonskog voća.

Užina: Ceđeni sok od paradajza bez šećera, oko 200 mililitara.

Ručak: Obrok salata, zelena salata, rendana šargarepa, blanširana zelena boranija, supena kašika humusa, svež krastavac. Dresing od bundevinog ulja sa limunovim sokom i kurkumom.

Večera: Sveža rukola, blanširana leblebija, grilovani pileći file, svež paradajz. Dresing od maslinovog ulja i čia semenki. Semenke natopiti u toplu vodu predhodno i pomešati sa maslinovim
uljem.

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Drugi dan

Doručak: Kukuruzna palenta od belog kukuruznog brašna i sveže rotkvice, rukola, 1 kafena kašika sitnog sira.

Užina: Ovseno mleko, oko 200 mililitara sa malo kurkume, cimet i 2 keksića od ovsenog brašna sa orašastim plodovima.

Ručak: Grilovana riba, poželjno file i blanširani grašak. Uz to salata od sveže rendanog kupusa i bele rotkve. Začiniti sa bundevinim uljem, svež peršun, malo bibera, ceđjeni grejp.

Večera: Obrok salata od blanširane blitve, grilovanih šampinjona, praziluka i sveže paprike sa kockicom putera.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Treći dan

Doručak: Tostirani hleb sa svežim avokadom, 1 kuvano jaje i malo bundevinog ulja.

Užina: Šaka sirovog badema.

Ručak: Grilovani ćureći file sa grilovanim tikvicama, paprikom i prazilukom.

Užina: Smuti sa bademovim mlekom i šaka svežih borovnica izblendirane zajedno.

Večera: Potaž od povrća, praziluk, tikvice, brokoli i tostirani bezkvasni hleb od raženog brašna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU