Danas spremamo SATARAŠ prema bakinom receptu: Pripremite ga sada i ostavite za zimu (FOTO/VIDEO)
Iz bakine kuhinje danas stiže odlična ideja za ukusno jelo, satarš. Naprvite ga u obliku zimnice i uživajte zimi kad god poželite.
Porebno je:
- 2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
- 1.2 kg kg luka
- 1.5 kg paradajza
- ulje
- soli
Pročitajte još: FANTAZIJA! Pogača sa KAČKAVALJEM - Lako se pravi, a svi je vole! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji (ja sam sipala 200 ml), pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tihoj vatri bez dolivanja vode.
Foto: privatna arhiva
Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku i posoliti, pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.
Foto: privatna arhiva
Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak.
Ohladiti i spakovati u plastične kutije sa poklopcima. Ohlađeno odložiti u zamrzivač.
Foto: privatna arhiva
Zima kad se poželite sataraša izvadite iz frižidera i propržite 2-3 min. Uživajte!