Torta od maline i čokolade: Slatkiš koji ima SVE (RECEPT)

24. 09. 2021. 000000 13:00

Foto: TV Kičen

Potrebno je za koru:

  • 10 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 100 g mlevenog keksa
  • 50 g brašna
  • kesica praška za pecivo

Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)

Za fil:

  • 7 jaja
  • 350 g šećera
  • 350 g čokolade
  • 500 g putera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g malina

Za dekoraciju:

  • 100 ml umućene obojene slatke pavlake

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i mutite još nekoliko minuta. U umućeno dodajte mleveni keks, brašno i prašak za pecivo. Špatulom lagano sjedinite i izlijte na pleh sa pek-papirom, izravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 175 stepeni. Sa gotove ohlađene kore skinite papir. Modlom isecite 3 kore.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Stavite koru u modlu, pa namazažite prvi fil, stavite sveže maline pa namažite slatku pavlaku, stavite drugu koru i ponovite postupak i završiti korom. Tortu ohladite, pa umućenom slatkom pavlakom dekorišite sve strane i izravnajte lenjirom. Umućenu slatku pavlaku stavite u dresir džak i dekorišite ružice po dnu torte. Od obojene slatke pavlake formirajte ruže i stavite na tortu. Na pari mutite jaja i šećer. Dodajte otopljenu čokoladu i nastavite mućenje.

Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)

Kada je krem kuvan izlijte ga na pleh da se ohladi, a zatim penasto umutite puter i ohlađeni kuvani deo fila. Umutite i slatku pavlaku. Fil stavite preko kore, pa na kraju tortu dekorišite umućenom obojenom slatkom pavlakom.