Najbrži ručak: Pirinač sa povrćem na kineski način (RECEPT)
Potrebno je:
- 4 kašika susamovog ulja
- 100 g pirinča dugog zrna
- 2-3 kašike soja sosa
- 300 g pilećih grudi
- 3 pečurke
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- šoljica smrznutog graška
- sveža crvena paprika
- sveža zelena paprika
- so, biber
Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)
Priprema:
Pirinač stavite da se kuva u litri vode, pa, kad proključa, ocedite ga, bacite vodu, isperite ga, nalijte istu količunu vode, posolite i kuvajte 20-ak minuta. Zatim ga opet isperite, da biste skinuli sa njega skrob i ocedite. Iseckajte crni luk, pečurke i paprike na tanke listiće, a piletinu na sitnije kockice.
Beli luk ispasirajte ili sitno iseckajte, po želji. Na dobro zagrejanoj kašičici susamovog ulja propržite obe vrste luka, pa dodajte piletinu. Povremeno mešajte i, kada piletina bude gotova, sve prebacite u veću posudu. Propržite paprike, pečurke i grašak, na jednoj kašičici dobro zagrejanog susamovog ulja, 10-ak minuta. Pred kraj dodajte kašiku soja sosa, dobro promešajte i prebacite u posudu sa piletinom.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
U voku ili dubljem tiganju zagrejte dve kašike susamovog ulja i pržite pirinač, uz stalno mešanje, oko pet minuta. Potom dodajte sve ostale pripremljene sastojke, ostatak soja sosa i pržite još pet minuta. Posolite i pobiberite po želji i poslužite toplo.