Pet načina da spasite previše začinjeno jelo: Brzo rešenje za ukusan ručak
Sigurno vam se desilo da ste spremili idealan ručak, ali kada ste ga probali shvatili ste da je previše začinjen. Postoje načini da rešite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.
Kako da smanjimo začinjenost hrane
Mlečni proizvodi
Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka.
Pročitajte još: Kako se pravilno zamrzavaju borovnice?
Šećer
Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.
Povećajte ostale sastojke
Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Skrob
Kako biste ublažili pikantnost obroka okrneite se neutralnim ukusima. Testenini, pirinču ili hlebu.
Dodajte malo kiseline
Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.