UKRAS ZA VAŠ STO: Čokoladna punjena gnezda za vaše proslave i slave (VIDEO)
Bakina kuhinja predstavlja jedno od idealnih poslastica koje ćete obožavati.
Pročitajte još: Recepti MUDRIH domaćica za BRZE SLATKIŠE: Lažne knedle sa šljivama (RECEPT/FOTO)
Potrebno je
100 ml vode
100 gr šećera
50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)
80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)
80-100 gr oraha (mogu lešnici)
130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)
Dodati
100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni
Priprema
U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti. Ostaviti da se ohladi u frižideru. Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i ređati u poslužavnik. Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni .
Napomena
Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU