Punjene paprke piletinom i pečurkama (RECEPT)
01. 10. 2021. 000000 11:40
Potrebno je:
- 3-4 crvene paprike
- 100 g kačkavalja
- 200 g piletine
- nekoliko većih pečuraka
- manja glavica crnog luka
- začini (so, biber, kari, majčina dušica)
- kašika maslinovog ulja
Pročitajte još: Najbolji prijatelj kafe je MRAMORNI kolač (RECEPT)
Proprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte sitno naseckanu piletinu i pečurke. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne ispari sva voda. Paprike presecite na pola, malo ih nauljite i poređajte u pleh ili posudu za pečenje. Napunite ih pripremljenih filom od mesa, pa preko toga narendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni, otprilike 15 minuta, dok paprike lepo ne porumene. Jelo možete dekorisati svežim peršunom i služite uz sos po izboru.