Kolač sa medom i kakaom: IZDAŠAN i ukusan (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje stiže praktičan kolač, koji se po potrebi pretvara u torticu ili medenu pitu. Ovo zavisi od načina kako ga pravite. Baka ga je u videu napravila u obliku klasične torte.
Pročitajte još: FANTAZIJA! Pogača sa KAČKAVALJEM - Lako se pravi, a svi je vole! (RECEPT/VIDEO)
Recept za medeni kolač
Potrebno je:
Biskvit:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 200 gr. brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml. ulja
- 100 ml. mleka
- korica limuna
Korica tamna
- 2 jaja
- 350 gr. brašna
- 100 gr. šećera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika kakao
- 1 prašak za pecivoo
- 100 ml mleka
- (peći dve kore)
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. šećera
- 5 punih kašika gustina
- 250 gr margarina
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30dž20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.
Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.
Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK