Kolač sa medom i kakaom: IZDAŠAN i ukusan (RECEPT/VIDEO)

19. 09. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže praktičan kolač, koji se po potrebi pretvara u torticu ili medenu pitu. Ovo zavisi od načina kako ga pravite. Baka ga je u videu napravila u obliku klasične torte.

Pročitajte još: FANTAZIJA! Pogača sa KAČKAVALJEM - Lako se pravi, a svi je vole! (RECEPT/VIDEO)

Recept za medeni kolač

Potrebno je: 

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 150 gr šećera
  • 200 gr. brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml. ulja
  • 100 ml. mleka
  •  korica limuna

Korica tamna

  • 2 jaja
  • 350 gr. brašna
  • 100 gr. šećera
  • 2 pune kašike meda
  • 1 kašika kakao
  • 1 prašak za pecivoo
  • 100 ml mleka
  • (peći dve kore)

Fil:

  • 1/2 l mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr. šećera
  • 5 punih kašika gustina
  • 250 gr margarina

Priprema:

Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh  30dž20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.

Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.

Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi.  i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.

Slagati  tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK