Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)

22. 09. 2021. 000000 11:00

Potrebno je:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 ml mleka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 10 g (kesica) želatina u prahu

Za preliv:

  • 300 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica gustina

Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)

Priprema:

Želatin, prema uputstvu s pakovanja, potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri. Slatku pavlaku, mleko i vanilin šećer kuvajte na laganoj vatri dok ne provri, pa skinite s ringle, dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi. Smesu rasporedite u staklene čaše, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa tek onda ubacite u frižider da se malo stvrdne.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Za to vreme, na laganoj vatri kuvajte maline i šećer. Kad se maline raspadnu dodajte gustin prethodno razmućen u malo vode. Sve još malo prokuvajte i prohladite, pa time prelijte panakotu. Čaše ponovo vratite u frižider kako bi se desert dobro ohladio.