Ukusan slatkiš prema bakinom receptu: Pravimo rolat sa makom i orasima (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

15. 09. 2021. 000000 09:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  •  500 gr tankih kora
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog maka
  • mleveni šećer za orah i mak
  • 3-4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike griza
  • 1 kiselo mleko
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo, 50 ml. ulja
  • malo mleka za orah i mak
  • 100 gr suvog grožđa

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivom, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa malo umućenim jajima i grizom. a onda stavljati jednu preko druge. 

Pročitajte još: Bolja od pinđura i ajvara: Lovačka salata je broj jedan za zimnicu! (RECEPT)

Foto: privatna arhiva

Poslednju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.

Pročitajte još: Isto, a potpuno drugačije: Krompir salata na grčki način (RECEPT)

Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle.

Foto: privatna arhiva

Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena.

Na sredini pokriti folijom. Seći kad se ohladi, uživajte.