Za kraj leta: Pravimo voćni kolač sa dinjom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

10. 09. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 1/4 dinje ili pola manje
  • 100 gr šečera
  • 2 pune kašike gustina
  • 2 kašike pune griza
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • pola čaše jogurta 100 ml
  • malo cimeta
  • 1/2 praška za pecivo

Pročitajte još: Hit jeseni: Čizkejk od najsočnijeg srpskog voća ŠLJIVA (RECEPT)

Priprema:

Obložiti pek papirom pleh 30 x20 cm . Rernu uključiti na 200 stepeni C.

Foto: privatna arhiva

Umutiti jaja sa šećerom dodati griz, gustin prosejan sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, jogurt, 1/2 kašičice cimeta. Sve polako izjednačiti i sipati u pleh i izravnati.

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

Poređati  kriške dinja (može jabuke, kruške, kajsije, breskve). Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min Fantazija od kolača.