Probajte: Umesite domaći HLEB prema bakinom receptu (VIDEO)

09. 09. 2021. 000000 09:20

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 400 ml vode
  • 600 650 gr brašna
  • 20 gr kvasca svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli

Proprema:

Kvasac rastopiti u mlakoj vodi, dodati brašno i soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da nadođe pola sata. Premesiti pa ponoviti postupak. Sto pobrašnjiviti pa malo premesiti testo. i oblikovati loptu Obilno pobrašnjiviti testio i pokriti loptu od testa da malo poraste.

Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

Rernu uključiti na 250 stepeni C pa staviti šerpu praznu u rernu. Kad testo nadođe , tepsiju vruću izvaditi iz rerne i prebaciti nadošlo testo i zarezati oštrim nožem po sredini poklopiti i vratiti u rernu. Temperaturu smanjiti posle 20 min na 220 stepeni C i otklopiti i peći još 20 min da hleb lepo porumeni da bude baš reš a hleb lagan.

Pročitajte još: Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)

Ako ste ljubitelji pravog mirisnog domaćeg hrskavog hleba dobili ste. Uživajte.