Probajte: Umesite domaći HLEB prema bakinom receptu (VIDEO)
Potrebno je:
- 400 ml vode
- 600 650 gr brašna
- 20 gr kvasca svežeg
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Proprema:
Kvasac rastopiti u mlakoj vodi, dodati brašno i soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da nadođe pola sata. Premesiti pa ponoviti postupak. Sto pobrašnjiviti pa malo premesiti testo. i oblikovati loptu Obilno pobrašnjiviti testio i pokriti loptu od testa da malo poraste.
Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)
Rernu uključiti na 250 stepeni C pa staviti šerpu praznu u rernu. Kad testo nadođe , tepsiju vruću izvaditi iz rerne i prebaciti nadošlo testo i zarezati oštrim nožem po sredini poklopiti i vratiti u rernu. Temperaturu smanjiti posle 20 min na 220 stepeni C i otklopiti i peći još 20 min da hleb lepo porumeni da bude baš reš a hleb lagan.
Pročitajte još: Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)
Ako ste ljubitelji pravog mirisnog domaćeg hrskavog hleba dobili ste. Uživajte.