Eksplozija ukusa u TEPSIJI: Napravite ĐUVEČ po najjednostavnijem RECEPTU do sada
Za đuveč ne postoji standardni recept kojeg se morate pridržavati kada su sastojci u pitanju - jednostavno stavite povrće koje volite, sa mesom ili bez mesa, i začinite po ukusu.
Ipak, priprema đuveča može da deluje komplikovano upravo zbog sastojka koje stavljate. Međutim, možete skratiti vreme i isprljati samo jedan tiganj i jednu šerpicu.
Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)
Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 crvene i 2 zelene paprike
2 paradajza
2 krompira
150 grama pirinča
šaka suvih šljiva
500 grama pilećeg filea
100 grama kukuruza šećerca
100 grama mlade boranije
začini po želji: so, biber, vegeta, peršun, aleva paprika.
Priprema:
Pileći file iseckajte na kockice i pržite na maslacu desetak minuta. Potom u toj masnoći propržite povrće: luk, papriku, paradajz, šargarepu, dok ćete u manjoj šerpi staviti da se kuva krompir, kukuruz, boranija i pirinač oko 20 minuta.
U vatrostlnu posudu pomešajte sve povrće i ubacite meso, dodajte začine i suve šljive i prelijte sa malo vode, pa pecite pokriveno u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Tokom pečenja đuveča nemojte dodavati vodu, niti mešatiu povrće.
Pred kraj pečenja skinite poklopac ili foliju, i ostavite još 10 minuta da se zapeče.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU