Savršeno KREMASTE po meri svih čula: Italijanske ČOKOLADNE KREMPITE (RECEPT)

10. 09. 2021. 000000 19:00

Foto: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica

Kremasti kolači su omiljeni svima, koji inače uživaju u domaćim slatkišima. Donosimo vam recept za italijanske čpkoladne krempite, koje ća ostaviti potpuno neverovatan utisak u odnosu na krempite koje ste do sada probali.

Pročitajte još: LISTA NAJBOLJE JESENJE ODEĆE: Ovih 7 stvari treba da imate u ormaru! (FOTO)

Sastojci za italijanske čokoladne krempite:

  • 400 grama lisnatog testa
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 250 mililitara mleka
  • 2 žumanceta
  • 50 grama šećera
  • 1 kašika brašna mekog
  • 1 kašika gustina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 grama čokalde za kuvanje
  • 50 grama putera ili margarina
  • 150 mililitara slatke pavlake

Uputstvo za pripremu:

Lisnato testo podeliti na tri dela i rastanjiti na dimenzije po svojoj meri, sve u zavisnosti koliki pleh imate. Svaku koru posebno peći, 20 minuta na 200 stepeni, zatim izvaditi iz rerne, pa preko kore ravnomerno posuti 2 kašike šećera u prahu i vratiti u rernu na 3-4 minuta, da se šećer karamelizuje. Ovako ispečene kore ostaviti da se ohlade.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

U mleko sipati šećer, žumanca, vanilu, brašno i gustin, sve dobro izmešati žicom pa skuvati.
U skuvan i vruć fil, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se čokolada potpuno istopi. Fil zatim pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Pročitajte još: Nema gladovanja: Proverena DIJETA za menopauzu i bolnu menstruaciju (JELOVNIK)

U ohlađen fil dodati puter i dobro izmiksati.

Posebno umutiti slatku pavlaku, pa i nju dodati u fil i još jednom sve dobro izmiksati.
Filovati krempitu na sledeći način: kora, fil, kora, fil i na kraju kora. Ostaviti nafilovanu krempitu da se dobro ohladi. Pre služenja posuti preko kore kakao u prahu, iseći na kocke i poslužiti.

Pročitajte još: Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Što se fila tiče, možete da napravite jednu ipo meru, ukoliko volite da je krempita više kremasta. Mislim da ću sledeći put i ja to uraditi. Da se razumemeo, krempita nije suva, ali za moj ukus, mislim da ipak treba malo više fila. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU