KARFIOL U TURŠIJI: Idealan RECEPT za sve koji vole HRSKAVO i KISELO!
18. 09. 2021. 000000 13:30
Ni jedno spremanje zimnice ne može da prođe bez karfiola. Ako do sada niste probali ukiseljeni karfiol, vreme je da se iznenadite. Hrskava tekstura i ukus će vas oduševiti.
Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!
Recept za karfiol u turšiji
- 2,5 kg karfiola
- 0,5 kg zelenog paradajza
- 10 zrna bibera ili po ukusu
- veza peršunovog lista
- feferona po ukusu
Za presolac je potrebno:
- 100 gr šećera
- 70 gr soli
- 1,5 l vode (obične, nekuvane)
- 0,5 l alkoholnog sirćeta (9%)
- prstohvat vinobrana, prstohvat konzervansa
Priprema:
Prvo se pravi presolac. Sjedinite sve sastojke i mešajte dok se so i šećer ne rastope.
Karfiol oprati, odvojiti na cvetiće.
Oprati i zeleni paradajz – ostaviti ga celog ili ako je baš prevelik, prepoloviti.
Na dno čiste, suve tegle staviti peršun, biber u zrnu a zatim ređati karfiol i zeleni paradajz.
Na vrh napunjene tegle staviti pritiskivač a zatim preliti presolcem!
Povezati celofanom i za 10-15 dana karfiol je spreman.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK