Prema receptu naših baka: Pravimo kolače sa džemom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

03. 09. 2021. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 180 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo (1 ravna kašičica)
  • malo soli
  • 2 vanilin šećera
  • korica limuna
  • 80 gr maslaca
  • 1 jaje

Pročitajte još: DOMAĆI KISELI KRASTAVCI: Najbolji začini za preliv - ukusno i aromatično! (RECEPT)

Foto: privatna arhiva

Za nadev:

  • 250 gr krema ili džema
  • po potrebi 2-3 kašike mleka
  • šećer u prahu
  • 1 vanila

Priprema:

U vanglu prosejati brašno sa praškom za pecivom, dodati rastopljen maslac, koricu limuna i jaje. Vanilin šećer dodajte po želji i zamesiti testo mekše.

Pročitajte još: OVO JOŠ NISTE PROBALI: Zapečena boranija sa kačkavaljem savršenog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Foto: privatna arhiva

Ako treba dodati 2-3 kašike mleka. Razviti tanko, pa na dno stavljati krem i donju stranu presaviti i dobro izravnati ivice. Malo rukama praviti valjak, pa seći na desetak cm rolatiće i ređati u podmazan pleh.

Foto: privatna arhiva

Možete malo da probodete viljuškom da imaju vazduha, da ne pucaju. Peći 15-20 min da samo malo zarumene.

Uvaljati u šećer u prahu na kraju. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU