Prema receptu naših baka: Pravimo kolače sa džemom (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 180 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo (1 ravna kašičica)
- malo soli
- 2 vanilin šećera
- korica limuna
- 80 gr maslaca
- 1 jaje
Pročitajte još: DOMAĆI KISELI KRASTAVCI: Najbolji začini za preliv - ukusno i aromatično! (RECEPT)
Foto: privatna arhiva
Za nadev:
- 250 gr krema ili džema
- po potrebi 2-3 kašike mleka
- šećer u prahu
- 1 vanila
Priprema:
U vanglu prosejati brašno sa praškom za pecivom, dodati rastopljen maslac, koricu limuna i jaje. Vanilin šećer dodajte po želji i zamesiti testo mekše.
Pročitajte još: OVO JOŠ NISTE PROBALI: Zapečena boranija sa kačkavaljem savršenog ukusa! (RECEPT/VIDEO)
Foto: privatna arhiva
Ako treba dodati 2-3 kašike mleka. Razviti tanko, pa na dno stavljati krem i donju stranu presaviti i dobro izravnati ivice. Malo rukama praviti valjak, pa seći na desetak cm rolatiće i ređati u podmazan pleh.
Foto: privatna arhiva
Možete malo da probodete viljuškom da imaju vazduha, da ne pucaju. Peći 15-20 min da samo malo zarumene.
Uvaljati u šećer u prahu na kraju. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU