PAPRIKE U TEGLI: Najbrži RECEPT bez konzervansa uz pomoć starog TRIKA! (VIDEO)
Septembar je vreme kada sve domaćice razmišljaju o zimnici. Najpopularnije povrće za zimnicu su svakako paprike i spremaju se u raznim oblicima. Mi vam dajemo najjednostavniji recept, za slučaj da spadate u grupu ljudi koja nema previše vremena.
Pročitajte još: Kako da pravilno sterilišete TEGLE i POKLOPCE? Evo koliko minuta treba da budu u ključaloj vodi!
Još jedna dobra stvar u vezi ovog recepta je što se pravi na starinski način, bez konzervansa. Najbolja opcija, pogotovo ako zimnicu vole da jedu i vaši mališani.
Recept za papriku u tegli
Sastojci:
- 5 kg paprike
- 5 litara vode
- 7,5 dcl sirćeta
- 80 g soli
- 150 g šećera
- par komada belog luka (iseckani)
Paprike operite i isecite na polovine (ili kako već volite), možete čak i cele da ostavite. Vodu sa sirćetom, šećerom, i soli prokuvajte.
Kada prokuva, ubacite paprike i pustite da proključa.
U oprane i zagrejane tegle poslažite paprike, kada ih slažete možete dodati listiće belog luka izmeđui po koje zrno bibera (po želji). Odmah, dok je još vruće zalijte smesom.
Zatvorite teglice, utoplite ih ćebetom i jastucima i čuvajte dok se ohlade, 48 sati.
Stavite ih na prohladno i tamno mesto. Kada ih otvorite, ako ih nećete brzo potrošiti, stavite ih u frižider, jer nemaju konzervansa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK