Brzi ručak za 20 minuta: Punjeni paradajz je RECEPT DANA!

01. 09. 2021. 000000 11:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 6 većih paradajza
  • glavica crnog luka
  • 250 g mlevenog mesa
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • jaje
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber

Pročitajte još: Zdrava torta sa cimetom (RECEPT)

Priprema:

Paradajz operite, svakom odsecite vrh i pažljivo kašičicom izvadite sredinu. Na zagrejanom ulju dinstajte sitno iseckani luk, meso i sredinu paradajza, dok se dobro ne ukrčka. Posolite, pobiberite i dodajte peršun. Sklonite sa ringle, dodajte izrendani sir i u to umešajte umućeno jaje. Dobijenim filom napunite paradajz, poklopite ih "kapicama", poređajte u podmazanu vatrostalnu činiju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 20-25 minuta. Jelo možete poslužiti uz pire krompir ili pirinač.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU